Egy szuper hír: négy hétvégére lezárják a Szabadság hidat, már ma indulhat az autómentes buli

  • narancs.hu
  • 2018. július 14.

Lokál

Tavaly elég nagy sikere volt.

Elsőként ma és vasárnap, majd további három egymást követő nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat, amelyet kizárólag az arra sétálók használhatnak – írja az MTI.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a hidat

  • július 14–15-én,
  • 21–22-én,
  • 28–29-én és
  • augusztus 4–5-én zárják le.

Ebben az időszakban a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem jár, a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti, kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

Jelezték azt is, hogy Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz közlekedik, az 56A és a 61-es villamos Dél-Buda felől a Széll Kálmán térig visz utasokat. Pesten emellett a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal lehet utazni.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén, szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik, a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart–Havas utca útvonalon is

A hidat először tavaly nyilvánították gyalogoshíddá néhány hétvégére, akkor videóriportot is készítettük a bulitól hangos hídon:

Ezen a hétvégén csak a gyalogosoké a Szabadság híd

Lazuljon Ön is a Duna felett! A tavalyi spontán hídfoglalás sikerén felbuzdulva idén hivatalosan is gyalogoshíddá nyilvánították a Szabadság hidat néhány nyári hétvégére. Most van az első alkalom, a folytatás jövő héten, utána viszont csak augusztus 5–6-án és augusztus 12–13-án zárják le az átkelőt az autósok elől.

Figyelmébe ajánljuk