Fényes nappal lőtték ki a János Kórház környékére tévedt vaddisznókat

  • narancs.hu
  • 2022. június 1.

Lokál

A BRFK foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

Szerdán napközben több Facebook-poszt is napvilágot látott arról, hogy vadászok több vaddisznót és kismalacot is kilőttek Budán, a János Kórház környékén – írja a 24.hu. Mindezt fényes nappal, a villamos mellett.

Az egyik poszt szerzője arról számolt be, hogy a villamosa reggel fél 9 körül állt meg a helyszínen, az utasok pedig fegyverropogást is hallottak. A férfi által közzétett videón – amley a Facebookon már nem elérhető, de a 24.hu oldalán igen, illetve részletek láthatók belőle például itt is – látható, ahogy a kilőtt vaddisznók és a kismalacok tetemei a vízelvezető árokban hevernek. A videót megosztó utas azt is leírta, egy kisfiú a történtek miatt sokkos állapotba került, hozzá mentőt kellett hívni.

24.hu az eset után megkereste a BRFK kommunikációs osztályát, akik válaszukban úgy nyilatkoztak:

„Az ügyben érkezett bejelentés a rendőrséghez, a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást rendelt el.”

Hozzátették, gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt.

Az rtl.hu a történtekkel kapcsolatban írásban kereste meg a XII. kerületi polgármesteri hivatalt. A sajtóosztálytól arra kértek választ: Milyen szerv végezte el a kilövést, és ki adott rá engedélyt? A kilövés során voltak-e veszélyben járókelők, illetve a vaddisznók veszélyesek voltak-e a járókelőkre vagy a környéken dolgozókra? Valamint szabályos-e, hogy a kilövést ilyen közel hajtották végre a villamoshoz? A hírportál kérdéseire ezidáig nem érkezett válasz.

A hírre Tordai Bence Facebook-posztban reagált. A Párbeszéd parlamenti képviselője a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát, a Pilisi Parkerdő Zrt.-t, a Szent János Kórházat, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalát és az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetét arra kérte, a lehető legrövidebb időn belül adjanak tájékoztatást az eset körülményeiről, a „nyugtalanító jelenség tisztázásának érdekében.”

A Szent János Kórház területén egyébként hétfő éjjel jelent meg egy népes vaddisznó csapat, akiknek látogatásáról a Blikk.hu egy videót is közzétett. Feltehetően ezeket az állatokat lőtték most ki. 

(Borítóképünk illusztráció.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk