Lefedett kukákkal próbálják kicselezni a budapesti varjakat

  • narancs.hu
  • 2022. május 4.

Lokál

Egyelőre tesztüzemben próbálják ki a kukafedeleket, majd kiderül, melyik válik be. 

Városszerte problémát jelentenek azok a varjúfélék, többnyire dolmányos varjak, csókák és szarkák, amelyek a fedetlen hulladékgyűjtőkből "kukáznak", aztán dolguk végeztével tovább repülnek, míg a szemét ott marad – írja posztjában a Fővárosi Közterület-fenntartó, amely most egy új módszerrel próbál túljárni amadarak eszén. 

Mint írják, ennek a mindenféle szempontból kellemetlen problémának a megoldására az FKF Köztisztasági és a FŐKERT Kertészeti Divíziók együttműködésében teszt jelleggel 20 hulladékgyűjtőre szerelnek fedelet három kritikus területen:

  • a Népligetben 10-et,
  • a Tabánban 6-ot
  • és a Horváth kertben további 4-et.

Kétféle megoldással kísérleteznek: az egyik egy teljesen teli, felhajtható tető,

 
 
Fotó: Facebook/FKF
 

a másikon pedig van egy kisméretű nyílás, ahol a kisebb szemetet a fedél felhajtása nélkül is be lehet helyezni.

 
Fotó: Facebook/FKF

"Lássuk, ezek a fifikás madarak így is ki tudják-e pakolni a hulladékgyűjtőket. Amint kiderül, melyik válik be, folytatjuk a hulladékgyűjtők befedését a 'nyertes' verzióval" – ígéri az FKF. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk