Nem zár be az Auróra

  • narancs.hu
  • 2017. június 29.

Lokál

Kocsis Máté önkormányzata nagy erőkkel igyekszik ellehetetleníteni őket, de az aurórások kitartanak.

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat azonnali hatállyal bezáratta az Auróra közösségi házhoz tartozó Auróra Kioszkot és Auróra Kertet – az aurórások szerint jogszerűtlenül.

false

 

Fotó: Auróra/Facebook

Az Auróra vezetői ma reagáltak a bezárásra:

„Az első és legfontosabb, amit mindenképp ki szeretnénk hangsúlyozni, hogy az Auróra eddigi működése során soha, semmilyen jogsértést nem követett el. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az Auróra minden létező hatósági előírásnak megfelelően és a szükséges engedélyek birtokában működött.
Sem eddig, sem ezután sem fogunk jogsértő magatartást folytatni, így – noha ezzel elsődleges bevételi forrásunktól elesünk – a vendéglátó tevékenységünket felfüggesztjük. De az Auróra nem zár be, programjainkat továbbra is megtartjuk, és a Józsefvárosi Önkormányzat jogszerűtlen eljárása ellen fellebbezünk és bírósági keresetet nyújtunk be – írják a közleményükben.
Arról, hogy  mi is történt tegnap, ezt írják:
„Szerda délután a Józsefvárosi Önkormányzat alkalmazottai egyszerre három határozatot kézbesítettek személyesen. Az első kettő az Auróra utca 9. és 11. szám alatt a Marom Klub Kft. által működtetett vendéglátóipari egységek bezáratásáról szól, melyet a VIII. kerületi jegyző, Danada-Rimán Edina szignózott. A harmadik határozat a 9. szám alatti Auróra Kert működési engedélyét vonta vissza dr. Kocsis Máté polgármester megbízásából Iványi Gyöngyvér főépítész.
Az ügyben azért fontos a Kertet és az épületben Kioszk néven működő vendéglátóhelyet külön kezelni, mert a két helyet más-más indoklással, de egyszerre záratták be.”
Mint írják, az Auróra engedélyeinek visszavonásával az önkormányzat a ház bevételének 80 százalékát jelentő vendéglátást tette tönkre. Az aurórások arra kérnek mindenkit, hogy aki egyetért céljaikkal és tevékenységükkel, támogassa őket.
A teljes közlemény itt olvasható. Az Auróra munkatársaival készített, tavalyi interjúnk pedig itt.

Figyelmébe ajánljuk