Balog Zoltán utánad mászik az ágyadba is

  • narancs.hu
  • 2015. január 17.

Narancsblog

Tegnap rövid közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Szinte csoda, hogy ilyen kis felületen hogyan férhet el ennyi hamisság.

Már a közlemény címe is oly sokatmondó: „Betegbiztonsági szempontok miatt továbbra is vényköteles a sürgősségi fogamzásgátló”. A szöveg maga pedig pont annyira álszent, mint az illetékes miniszter, Balog bármelyik nyilvános szereplése. „Betegbiztonsági kockázatok miatt, a sürgősségi fogamzásgátló tabletta, hasonlóan más fogamzásgátló tablettákhoz eddig is vényköteles volt és ezután is az marad, ahogy az Európai Unió számos tagállamában. Az orvosi és gyógyszerészi ellátás együttes jelenléte mellett biztosítható csak a készítmény biztonságos alkalmazása.” (Kiemelés őtőlük.)

Szóval azért akadályozzuk meg, hogy hozzájuss az esemény utáni tablettához, mert az érdekeidet védjük. Vagyis mi jobban tudjuk, hogy szükséged van-e rá vagy nincs. Egyébként meg nincs szükséged rá, szülj és kussolj. Fogyik’ a magyar! Ja, és mindez nem miattunk történik így, felőlünk szerelmeskedhetnél nyugodtan, csak hát tudod, „az Európai Unió számos tagállamában” így megy ez, mi mossuk kezeinket. S különben is jobban teszed, ha pénteki buli előtt orvoshoz mész és feliratod, mert az életedet csak állami, orvosi és gyógyszerészi ellátás együttes jelenléte mellett élheted.

A minisztérium hozzáállása jellemzően nemcsak beteges, hanem hazug is. Beteges, mert adott esetben pont kritikus helyzetben akadályoz meg abban, hogy felelős döntést hozhass a sorsod felől. Beteges, mert mindezt a nevedben cselekszi, pedig nem kérte rá a kutya sem. Hazug, mert másra mutogat, az unióra, ami speciel hajszálpontosan az ellenkezőjét képviseli és szorgalmazza ennek a bigott gyalázatnak, hiszen az Európai Bizottság (EB) láss csodát, épp ebben a hónapban a vény nélkül kapható gyógyszerek kategóriájába sorolta át a Magyarországon is kapható Ellaone nevű sürgősségi fogamzásgátlót. Hazug, mert e közlemény egy szóval nem említi, hogy a magyar egészségügyi fiókminisztérium egy sebtiben összeütött jogszabály-módosítással elintézte, hogy nálunk ne legyen szabadon vásárolható ilyen orvosság. Magyarul direkt szembemegyünk az unióval, ahogy ez már különben is szokásunk. Szokásunk persze az is, hogy álságos pofával az unióra kenjünk saját disznóságainkat – legutóbb az M0-s körgyűrű fizetőssé tételekor bukott le a kormány egy ilyen hazugsággal.

Mélyen antikommunista kormányunk mélyen humanista papminiszterének közleménye ilyenformán nem igényel különösebb megfejtést, hisz világos, mint a nap: asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség, oszt’ jó napot. Nos, ezt utoljára Rákosi alatt hallottuk.

S hogy mindezt miért teszik, arra épeszű ember aligha tud válaszolni. Hiszen az nem lehet, hogy csupán azért csinálnak valamit, hogy neked rossz legyen. Tényleg nem lehet?

Figyelmébe ajánljuk