Furcsa késés – A NAV feljelent

  • narancsblog
  • 2013. november 28.

Narancsblog

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) visszautasítja volt munkatársa, Horváth András vádjait, és egyúttal rágalmazás miatt rendőrségi feljelentést tett ellene – mondta Varga Árpád, az adóhatóság külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten” – jelenti az MTI.

Varga Árpádtól azt is megtudhattuk, hogy Horváth „soha nem volt adóellenőr”, illetve azt is, hogy „a NAV Horváth András távozása után felnyitotta a volt alkalmazottjának két szekrényét, ezekben 60 ezer oldal fénymásolt anyagot talált, amely 100 revizortól származott”.

false

 

Fotó: MTI

Varga még azt is elmondta, hogy „amit Horváth András ezermilliárd forintos áfacsalásnak nevez, az az adóhatóság szemszögéből ekkora összegű áfarés”, és azt is hozzátette, „nem ismeri, hogy Horváth András milyen számítás után emelte meg az 1000 milliárdot 1700 milliárd forintra”. No meg azt, hogy a Horváth „által ismert adatokból korlátozott következtetéseket lehet csak levonni”.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az elnökhelyettes nem is akarja tudni, honnan a plusz 700 milliárd. Amúgy kíváncsiak lennénk azokra a „korlátozott következtetésekre” is.

Ha viszont minden úgy van, ahogy Varga állítja, akkor jó lenne tudni, miért kellett mostanáig várni evvel a feljelentéssel? Horváth nem tegnap kezdte borogatni az asztalt a nyilvánosság előtt, köztudott, hogy már 2011-ben és tavaly is kereste a kapcsolatot fideszes politikusokkal.

Ezek szerint a NAV-nál Horváthtal kapcsolatban eddig minden rendjén volt, most meg nem? Ha eddig mindez nem volt baj, most hirtelen miért lett az? Vagy talán tegnap találták meg a 60 ezer oldalnyi anyagot Horváth szekrényében? Ha Horváth hallgatott volna, akkor minden okés? Véletlenül nem attól féltek korábban, hogy ha feljelentik Horváthot, akkor esetleg a bíróságon borítja fogja rájuk borítani a bilit? S akkor most hirtelen mire ez a nagy bátorság? Szólt valaki?

Figyelmébe ajánljuk