A tudás fájától a törzsfáig

  • .
  • 2009. február 19.

Publicisztika

Magyar Narancs, 2009. február 12. Kedves MaNcs, kedves Gábor! A csillagok sajátos (bizonyos szempontból nyilván örvendetes) együttállása az, ha mind a lap olvasószerkesztője, mind a főszerkesztője, mind egy cikk írója nagy Braveheart fan, ugyanakkor ez nem kellene hamis információk továbbításában megnyilvánuljon.
William Wallace (http://en.wikipedia.org/wiki/William_Wallace) a maga módján kiemelkedő történelmi személyiség volt, de a Darwinról szóló cikk állításával ellentétben soha, semmilyen köze nem volt (nem is nagyon lehetett) az evolúció elméletéhez. Akire ti gondoltatok, az bizonyos Alfred Russel Wallace (http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Russel_Wallace), akinek emléke kicsit méltánytalanul háttérbe szorult napjainkban, de annyira biztos nem, hogy a nevet is elfelejtsük...

Üdvözlettel,

Varga Máté

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.