Game Over

  • 1997. április 17.

Publicisztika

A testület nem volt határozatképes, a küldöttek egy része kivonult: Simsa tajtékzott, Cser elégedett volt, az obstrukció is vélemény. Kökény miniszter szerint kell az önkormányozósdi - megismételte szellemi termékét, hogy ha megromlik egy házasság, attól még nem a házasság intézménye a rossz, erre nagyon büszke lehet -, a sajtótájékoztatóra mindenki összeszedte magát. Amúgy zárt ajtók mögött anyáztak.

Ami az OEP-nél zajlik, na, az is nagyon magyar dolog. Látszólag adott egy flopi - azaz lenne, talán valahol a sufniban vagy a sifonérban -, rajta egy program, amiért egy kazal pénz ki lett fizetve. Ez a program az országos vényellenőrzési lenne, ha igaz. Evvel a programmal aztán nem tudni, mi van: megérte-e a pénzét, működik-e és létezik-e egyáltalán. Aztán van egy Rózsahegyi nevű káder, akit a Híradó Ausztriában és egy roppant ízléstelen felsőruházati termékben ért utol, és aki szerint Over is van, meg szabotázs is, ő meg is mutathatná, de őtet nem hagyják kibontakozni, vagy mi. Mindez csak látszat, azonban; nem is ez számít ebben a gyűlölettel teli nagyon is magyar fröcsögésben: miközben a költségvetési hiány milliárdjai egyre híznak, azok ottan páran úgy tesznek, mint ha ez természetes lenne - le kellett volna ülni és megbeszélni a bajokat, mondta Cser, bizonyítandó, hogy ő is magyar, ülni kell, és beszélni, hát persze. Amúgy minden fasza.

Közben a tét, mondják, az, hogy ki ellenőrzi majd a pénzeket: a szakszervezetek vagy a kormány. Az okok egyszerűek: a szakszervezetnek újabb vagyonra, befolyásra fáj a foga, a kormánynak meg elege lehet a mérhetetlen pazarlásból és baromkodásból, ami itten tb címen folyik. A zavaros, következetlen, drága és - ilyen formájában - teljesen felesleges rendszerből.

Ha a kormány győz, akkor a költségvetési hiány megszüntetése csak a normalizáció első lépése lehet. Aztán majd ideje lenne ezt a rakás reménytelenséget újragondolni és olyan rendszert kidolgozni, amelyről alig hallani. Mondjuk időnként csak annyit, hogy működik. Mert erről előre meg lett mondva, hogy nem fog, nem, nem, soha.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.