Miért nem Tolsztoj?

  • *
  • 2008. augusztus 28.

Publicisztika

Magyar Narancs, 2008. augusztus 14. Kedves Mancs! Nagy érdeklődéssel böngésztem a legelső irodalmi Nobel-díjasról szóló cikket, ám némi hiányérzetem is támadt, hiszen a szerző az életrajz ismertetésén kívül szinte mindvégig Sully Prudhomme irodalomtörténeti utóéletének magyarországi mozzanatait tárgyalja.
S túl a francia irodalomtörténeti munkák hiányán, különösen zavaró, hogy a bőségesen ismertetett hazai vélemények közül kimaradt az előkelő francia szalonokban ismerős Justh Zsigmond Napló-béli hozzászólása, s hogy a bántó lekicsinyléssel idézett Hegedűs Géza a legendás vígszínházi színész, Hegedűs Gyula nevén szerepelt a szövegben.

Üdvözlettel,

Aszalós Ferenc

Budapest

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.