tévésmaci - A sül nősül

  • .
  • 2007. augusztus 30.

Trafik

Nem akarjuk lebeszélni? Alighanem azt a legnehezebb eldönteni, hogy valakit a nősülésről vagy a tévénézésről beszéljünk-e le inkább. Hülyén is venné ki magát, ha valakit azzal próbálnánk eltéríteni az örvendetesen újra kezdődő Barátok közt esedékes epizódjától, hogy hosszabbított nyitva tartással üzemelnek a házasságkötő termek.
De most képzeljék el fordítva. Mernék önök az óbudai házasságkötő terem foajéában a menyasszony fülébe súgni, hogy lépjünk már le, mert kezdődik a Jóban, rosszban? Mindennek szellemében azt ajánlom, tegyenek le a tévézésről és tegyenek le a nősülésről. Sőt. Azonnal váljanak el ágy-asztal-tévétől és rendeljenek pizzát, taxit, továbbá rendeljenek hétfőn, szerdán és pénteken délután háromtól hatig. A konflist alighanem elfelejtettem. Vagy a fiakkert? Viszont a pizzarendelésről jut eszembe, hogy pénteken öreganyóval olasz napot tartunk. Vagy oreganóval. Már fél kilenc előtt öt perccel ott ülünk a ZoneEuropa előtt és gúvadt szemmel bámuljuk a Pisztolyt Ringónak című makaróni-, spagetti- vagy farfallewesternt. De nemcsak reggel nyolc után van ez így, hanem este nyolckor is, mert ugyanezen a csatornán akkor lenyomják A harag napjai című, hát nem marad más, mint rigattoni-westernt. Negyven perccel később az m2-n egy újabb olasz, Francis Ford Coppola próbál hülyíteni az Előre a múltba c. nevetséges fércművével. Épphogy megeszünk három macskát, az m1-en 23.35-kor máris kezdődik Scorsese Taxisofőrje. Voltaképpen már a domani van 00.40-kor a tv2-n Cimino Hajsza a nap nyomában című rettenete. Én nem tudom, hogy mi lehetett, talán valamelyik Victor Emmanuel születésnapja, mindenesetre megpróbálom a tévémet bőrdzsekire cserélni a tarvisiói piacon.

Szombaton sem maradunk canneloniwestern nélkül, hiszen 22.30-kor az MGM-en A jó, a rossz és a csúf kerül műsortűzésre. Egyébként gyereknap hülyéknek, a ZoneEuropa reggel 9.55-kor és este fél tizenegy után öt perccel is lenyomja a szörnyű Macskajajt, aminél már csak az éjfél előtt az m1-en kezdődő korai Kubrick a cikibb. A nevetségesen túlértékelt versenyző Dr. Strangelove c. filmjéből pusztán annyi értékelhető, hogy az egyik főszereplő játszott az Estély habfürdővel-ben is.

Vasárnap este fél nyolckor a Duna Tv-n A nap vége. Ha azt hiszik, hogy kihúznak belőlünk valami arra vonatkozót, hogy mit gondolunk a híres filmrendezők haláláról, hát nagyon tévednek. 23.35-kor a tv2-n Alfred Hitchcock testvérek között is bűnrossz filmje, a Topáz.

Hétfőn, ha maguk piszkoskodtak velem az elhalt filmrendezők kapcsán, akkor 21.50-kor a ZoneEurópán feltétlenül meg kell nézniük az Oberwaldi titkot. Én meg addig elugrok Rióba. De nem felejtek, mert kedden, míg kegyedék 20.15-től a Dunán a Húsz órát nézik, addig én bőgök, mint a tehén.

Szerdán, micsoda hülyeség, ebédidőben (tv2, 11.35) adják a Várlak nálad vacsorára c. filmet. Éjfélkor már csak fél órát kell várni a tv2-n A farkasok szövetsége c. franszia filmre. De ezalatt biztos megtudjuk, hogy kivel jár Naszvaldi Nikolett.

Csütörtökön mennyen mindenki és vegyen dinnyét. A nyolcadik kerületben a Sárkány utcában van egy kommunális hulladékgyűjtő, ahol a tévéket simán átveszik. Kis paraszolvencia azért jó szívvel ajánlható. Ennek figyelembevételével intézzék dolgaikat a jövőben. Annyit azért még megjegyeznék, hogy hétfőtől az m1-en 17.20 perces kezdettel mindennap Thomas, a gőzmozdony.

Figyelmébe ajánljuk