Merkelynél járt Karikó Katalin

  • narancs.hu
  • 2021. május 5.

Tudomány

Megnézett egy szívműtétet és emlékérmet is kapott. 

"Mai napon meglátogatott minket Karikó Katalin a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján" - írta Facebook-oldalán Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely azt írta, körbevezették az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében főszerepet játszó "biokémikus tudós kolléganőt" a klinikán, és beszélgettek is, "elsődlegesen természetesen az új típusú koronavírus-járvány legyőzéséhez nélkülözhetetlen vakcinákról, a hírvivő RNS-molekuláról és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségeiről".

A poszt szerint mivel Karikó Katalin szívgyógyászattal is foglalkozott korábban, ezért Merkelyék közös tudományos együttműködést is terveznek a munkacsoportjával, "persze, itt is az mRNS lesz a kulcsszó".

A beszámoló szerint Karikó megtekintett egy szívműtétet, amelyet Merkely végzett, és részt vett a 4 egyetem klinikai járványelemző munkacsoport mai ülésén, végül a rektor átadta neki a Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért.

"Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! Örülünk, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk!"

- zárta posztját. 

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.