Juhász Péter reagált Fekete-Győr András visszalépésére

  • narancs.hu
  • 2018. április 2.

Választás 2018

Alakul a dolog a Belvárosban, de a sikerhez még kellene egy LMP-s visszalépés.

A budapesti első számú választókerületben először Juhász Péter, az Együtt elnöke lépett vissza V. Naszályi Márta, az MSZP–Párbeszéd jelöltje javára, akit a korábbi és a legfrissebb kutatások is a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek hoztak ki. Ma a momentumos Fekete-Győr András látta be, hogy érdemes a népszerűbb induló javára visszalépnie, de még mindig versenyben van az LMP képviselőjelöltje, Csárdi Antal.

Fekete-Győr András visszalép az MSZP-P jelölt javára

A legfrissebb felmérés szerint a szocialista képviselő a legesélyesebb. Korábbi ígéretéhez híven visszalépett Fekete-Győr András Budapest 1. számú választókerületében. Ez az a belvárosi körzet, amelyikben sok vita zajlott arról, hogyan lehet legyőzni a KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. A jelöltek között volt korábban Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki elsőként lépett vissza.

„Azzal, hogy Fekete Győr András visszalépett a Belvárosban, némiképp tisztult a kép.
Örülök, hogy meglépte ezt, bár üröm az örömben, hogy a kormányváltáshoz legalább 50-60 helyen kellene előállnia annak a helyzetnek, hogy egy jelölt álljon a Fidesszel szemben.
Bár tisztult, de még a Belvárosban sem tiszta a kép, hiszen még mindig ott van V. Naszályi Márta az MSZP, és Csárdi Antal az LMP részéről, és ha ketten maradnak, akkor nem lesz ellenzéki győzelem” – értékelte a helyzetet Juhász Péter a Facebook-oldalán. Továbbá arra próbálja ösztönözni a többi ellenzéki pártot, hogy hasonló módon járjanak el a billegő körzetekben.

„Örülnék, ha így kevesebb mint egy héttel a választások előtt belátná az MSZP, a DK és az LMP is, hogy bizony nekik is lépniük kell. A XVI. kerületben minden mérés azt mutatja, hogy csakis Vajda Zoltán képes legyőzni a Fideszt, és ő képes is. Gyurcsány Ferenc pártja azonban nem hajlandó visszaléptetni a jelöltjét, csak hogy néhány töredékszavazatot nyerjen a pártja. Ugyanez a helyzet a VIII–IX. kerületben Baranyi Krisztinával, ahogy az MSZP is inkább ellehetetleníti Szabó Szabolcs győzelmét, aki már egyszer megverte Németh Szilárdot.”

 

Figyelmébe ajánljuk