A népszavazási bukta kreatív magyarázatai: Lázár János lerúg néhány fejet

  • narancs.hu
  • 2016. október 3.

Villámnarancs

Előtte persze példásan felbüfögi a központi Orbán-rizsát.

Orbán kancelláriaminisztere nagyot ment a Makóhíradónak.

Már az interjúja elején szigorúan kijelentette, hogy nem elégedett az eredménnyel. Ezzel tulajdonképpen teljesen egyedül van a Fideszben, ahol a főnökkel együtt örül stréber pofával mindenki, hogy jaj, de nagy győzelem, érvénytelen lett az általunk indított népszavazás.

Mindeközben

Lázár van annyira bátor, hogy szordínóban

bár, de maga is felmondja a kötelezőt „a 3,2 millió nem szavazat azonban meggyőződésem szerint a kormány számára megfelelő politikai felhatalmazás, hogy meg tudja védeni az országot a bevándorlástól és a betelepítéstől”.

false

 

Fotó: MTI

Előbb üt, aztán vetít

S csak eztán tér rá arra, amiért jött: a kioktatásra az önfényezésre. „Azokban a választókerületekben volt magas a részvétel, ahol az emberek beszélnek egymással, és a helyi kormányzati erők és a helyi politikusok megszólították a választópolgárokat.” Értsd: Kocsis Máté, Németh Szilárd, Kubatov Gábor és a többi seggfej, akiknek alulteljesítettek a gondozottjai, na, ők bizony nem állnak szóba az emberekkel, nem szólítanak meg senkit, csak a karrierjüket építgetik, bukszájukat tömik, ki-ki gondoljon ide, amit akar.

Bezzeg az ő szűkebb pátriájában

nagy volt a hasítás, hisz „szép eredmények születtek, s a nem szavazatok toronymagasan győztek. Az ország 106 választókerülete közül a vásárhelyi–makói a 3. a részvételi arányok sorrendjében, 43 ezer 500 ember ment el szavazni, ez országosan is rendkívül magasnak számít. (…) A választókerület összes településén nagyszerű eredmény született a részvételt illetően, mindenütt 50 százalék fölött volt a megjelenés, azaz úgy tekinthetjük, hogy itt teljes egészében érvényes is volt a népszavazás”.

Figyelmébe ajánljuk