Balog Zoltán és a virágzó civil szektor meg a megértett oroszok

  • narancs.hu
  • 2015. február 4.

Villámnarancs

Angela Merkel talán már el is felejtette, hogy Budapesten járt, de vezető politikusaink még mindig a látogatásán pörögnek. Egymást letromfolva igyekeznek minél nagyobbakat… khm, mondani.

A sokáig vezető Szijjártó Péter külgazdasági minisztert Orbán papja, Balog emberi erőforrásügyi miniszter tegnap egy pompás huszárcsínnyel, vagyis az MTI-nek adott nyilatkozatával beelőzte. Immár ő a legnagyobb mesemondó széles e szekértáborban. De figyeljék csak a részleteket, azokban lakik… a ki is? Ja, az emberi erőforrás.

Így tehát

„a kancellár megértette, Magyarországnak szüksége van az együttműködésre az oroszokkal”.

Meg azt is nyilván, hogy

„a szankciópolitika senkinek nem érdeke”.

A kedvencünk persze az, amikor hosszan fejtegeti, hogy Németországban mást jelentenek a szavak, mint Magyarországon. No nem azért, mert ott németül mondják ki őket, itt meg magyarul, sokkal inkább azért, hogy Balog eljusson remeklése egyik csúcsához, a liberális szó értelmezéséhez. A németek ugyanis azt szabadságpárti értelemben használják. Ja, mi meg zsidózunk vele – ezt természetesen csak mi tesszük hozzá. Balog ennél kicsinyt drámaibb:

„Azt a liberalizmust, ami Németországra jellemző, ne keverjük össze azzal, amit számunkra a liberálisok hoztak.”

És ez milyen, hogy:

„Magyarországon a civil szektor virágzik.”

Milyen lenne? Csúcs! Na végre, ezt is megtudta a Merkel. Most már csak azt kellene jól megjegyeznie, hogy CÖF, CÖF, CÖF…

Figyelmébe ajánljuk