Erősen kezdte a hetet a propagandasajtó – Kubatov-interjú a Magyar Időkben

  • narancs.hu
  • 2017. május 22.

Villámnarancs

Siker, pénz, csillogás – kétségbeesetten csábítja a Fidesz a fiatalokat.

A fideszesek vagy nem tudják, vagy nem is érdekli őket, hogy kik ténykednek a párt politikuskeltetőjében – írtuk tavaly, és a helyzet azóta csak romlott, elég a Fidelitas pár héttel ezelőtti, stand up comedyt megszégyenítő műsorára gondolni.

A Fidelitas humorbombája

A Fidesz ifjú humoristákat tömörítő stand up tagozata akcióban: a pillanat, amikor Habony Árpád is elszégyelli magát. Hát, Simicska… Hát, ezekre tények vannak… Kimutatták több helyen is… Ezért hátrált ki a Fidesz… Az anyapárt gyermekei, vagyis a Nógrád megyei kisfideszesek az N1 Tv kamerája előtt alkottak nagyot a stand up műfajában: 9 rworse „Közel egy hónapos kampány során több mint kétezer kampányt (sic!)

Ők is érzik, hogy baj van, olyannyira, hogy ezt már el is ismerik. Terjedelmes interjút közölt ma a Magyar Idők Kubatov Gáborral, amelyben jobbára a párt szokásos demagóg, unalomig ismételt ún. üzeneteit olvashatjuk.

Kivéve, amikor az egyik kérdés arra tér ki, hogy „az Integrity Lab felmérése szerint változott a tábor összetétele, és például a diplomások jelentős mértékben elfordultak a Fidesztől”.

Kubatov válasza: „Természetes, ha vannak olyan pillanatok és viták, amikor a támogatók egy része bizonyos kérdésekben más álláspontot képvisel.”

A kérdésre, hogy „mégis, mitől lesz vonzó a Fidesz a fiatalok számára?”, így felel: „A sikertől. Kell, hogy legyen bennünk egy nagy adag büszkeség, hogy Magyarország sokkal jobb, élhetőbb ország lett, mint hét évvel ezelőtt volt. Arra legyenek büszkék ők is, hogy ez egy sikeres ország, amihez ők is hozzá tudják adni a maguk szorgalmát, lelkesedését, elképzeléseit.”

Szóval, érzik, hogy baj van. Csak egyelőre nem látják a fától az erdőt. Vagy nem akarják.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.