Jobb, ha lerajzoljuk a hülyéknek: a Nemzeti Választási Iroda szerint a határon túli szavazók nem biztos, hogy tudnak olvasni

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 4.

Villámnarancs

Azt állítják, tapasztalatból beszélnek.

Nagy a pánik a Fidesz és segédcsapatai háza táján: nem tűnik működőképesnek a „más ostorával verni csalánt” üzemmódra alapozott népszavazási kampány. A felmérések szerint ugyanis csekélynek látszik a részvételi hajlandóság határon túli testvéreinkben, akiktől pedig Orbánék pontosan azt várják, hogy tömegesen járuljanak az urnákhoz.

Persze érthető az érdektelenségük, hisz ők még annyi menekülttel sem találkoztak eddig, mint az anyaországbeli páciensek, akiknek azért csak feltereltek a Keletihez anno jó néhány szerencsétlent, hogy miután megmutatták magukat, elbuszoztassák őket Ausztriáig…

A határon túliak szavazási kedvét kicsinyt megolajozandó most a Nemzeti Választási Iroda levelet intézett hozzájuk – írja a Népszava.

A levélben elmagyarázzák a nyilvánvalóan retardáltnak gondolt célközönségnek, hogyan is kell levélben szavazni. „ A levélcsomagban egy tájékoztatót találnak a választópolgárok, valamint egy azonosító nyilatkozatot, a szavazólapot, a kis borítékot a szavazólapnak és egy nagy borítékot a szavazólapot tartalmazó borítéknak és a nyilatkozatnak” – írja a lap.

De a slusszpoén csak ezek után jön: „Az NVI rajzos tájékoztatót is küld a levélcsomagban a szavazás menetéről, ugyanis a 2014-es országgyűlési választáson - amikor először volt lehetőségük a határon túli választópolgároknak levélben szavazniuk - magas volt az érvénytelenül visszaküldött szavazási iratok száma”.

false

 

Fotó: Nemzeti Választási Iroda

Nem érted, félcédulás? Akkor lerajzolom!

Csak végül szavazni el ne menjenek helyettük!

Figyelmébe ajánljuk