Levél Sztálin elvtársnak – Orbán déli bástyája elborulni látszik

  • narancs.hu
  • 2015. június 25.

Villámnarancs

„Viktor, ezek maffiózók!” – üzente Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz déli erős embere Orbán Viktornak. De mit is akart?

Hiéna röhög ránk Tiffán Zsolt ogy. képviselő Facebook-bejegyzésében. A borászágon politikába jutó Tiffán a vaddal azt kívánja illusztrálni, hogy ugyan nem vesz részt egy közelgő biciklitúrán, ám mindenkit arra biztat, hogy menjen csak el. Hogy „lássa és érezze az Ormánság szépségét kerekezés közben”.

false


A bicikliző vagy éppen hogy nem bicikliző hiéna is elég abszurd, ám a java csak ezután jön. S úgy látszik, nemcsak nekünk, de a helyi viszonyokat jobban ismerő bama.hu-nak sem sikerült megfejtenie, mégis mi a fenét akar Tiffán azon kívül, hogy rohadtul meg van sértődve, és nem megy bicajozni?

Valószínűleg semmi mást, mint bemószerolni, feljelenteni.

Azt írja, „Viktor, vedd már észre, ezek maffiózók!”, s a természetesen meg nem nevezett „ezek” (feltesszük, a bringázó hiénák) között nagyon úgy tűnik, Fidesz-tagok, sőt Orbán-közeli ügyeskedők is vannak, úgyhogy nem véletlen a fohász.

A legjobb mégis az a rész, amikor a honért aggódó pincepolitikus a miniszterelnök nagyságát ecseteli. „Csak egy ember van talpon: Orbán Viktor. Aki, ha kell, a világgal szembeszáll a magyarok védelmében. Egyszerűen, tisztán, mégis érthetően beszél. Hogyan harcoljon ő, ha Dél-Dunántúl semmit sem tesz a saját boldogulása érdekében?”

Szomorú és rémisztő egy elme teljes megingása, de egyéni szocprobléma, egészen addig, amíg a történet el nem kezd a Sztálin elvtárshoz címzett egykori levelekre emlékeztetni, hogy tudniillik „Sztálin elvtárs jó elvtárs, nem hagyná, hogy ilyen gazságok történjenek a hazában, csak hát ő sem tudhat mindenről”.

Mert ez már nem Tiffán Zsolt vagy akárki akarata vagy aktuális szellemi állapota miatt van így.

Figyelmébe ajánljuk