Már nem is titkolják: a kormány bevallotta, hogy az egyházi iskolák a legfontosabb szövetségesei

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 4.

Villámnarancs

Az állami iskolákba meg majd te viszed a vécépapírt, kedves szülő!

Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a kormány aránytalan mértékben tolja a pénzt az egyházi iskolákba: még július végén tekintettük át, hogyan pumpálja a közpénzt a kormány az egyházi intézményekbe, miközben az állami iskolákra egyre kevesebbet fordít. Beszédes az is, amit Lázár János mondott tavaly, miszerint a mai magyar állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények.

false

 

Fotó: MTI

Most tulajdonképpen ezt erősítette meg Varga Mihály, aki tegnap a „szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételi ünnepségén” beszélt arról, hogy mit is gondol a kormány az oktatásról. A Fidesz.hu beszámolója szerint a nemzetgazdasági miniszter azt mondta: „Európa jövője akkor áll biztos lábakon, ha a következő generációk tudása támaszkodik a kétezer éves kereszténység humanizmust és nemzetet megtartó erejére. Az erőszakos, nemzeti kultúrákat nem tisztelő bevándorláspárti ideológiával szemben a hit, remény és szeretet üzenetét átadó egyházi iskolák a legfontosabb szövetségeseink.”

Erre persze lehet azt mondani, hogy csupán a szokásos bullshit, de Varga folytatta is, és amit mondott, abból megint csak az derül ki, hogy az egyházi iskolákra itt szép világ vár, a többi meg le van szarva. Varga Mihály ugyanis emlékeztetett arra is, hogy tavaly decemberben a kormány 24 milliárd forint támogatást adott a református oktatási és szociális intézmények építésére, valamint meglévők renoválására, de felhívta a figyelmet, hogy „ne legyünk restek” élni a jogunkkal, és adjuk a személyi jövedelemadónk 1 százalékát az egyházaknak.

Figyelmébe ajánljuk