Visszhang: film

Állítsátok meg a Földet!

  • 2022. június 29.

Visszhang

Az osztály érettségi előtt áll.

Mása szerelmes Szásába, erről Szásán kívül mindenki tud, leginkább Jana és Szenya, a két testi-lelki jó barát, akivel vérszerződés köttetett, és titkok nincsenek, csak a közösség kizárólag gyermek- és kamaszkorban megtapasztalható érzése, amelyet nem zavar meg az ébredő, de csak kíváncsiságból kóstolgatott nemiség.

Mása, Jana, Szenya, Szása nem filmhősök, hanem valóságos nevükön szereplő valóságos kamaszok, akik valóságos életük problémáival járulnak hozzá a náluk nem sokkal korosabb dokumentarista, játékfilmesként debütáns rendezőnő, Katyerina Gornosztaj felnövéstörténetéhez, amely szerencsésen kerüli el a szokványos negédeskedést, jópofizást, s nem futtat semmilyen nagy sztorit. Kis történések vannak, apró rezdülések, jelentéktelennek tűnő, de meghatározó döntések.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.