Visszhang: könyv

Bendl Vera: Majdnem negyven

Visszhang

Mi folyt le a lábán a nőnek a mosdóban, az osztálytalálkozón, mondd még egyszer, ugye az ondó?

És vajon hányszor kívánta meg a szeretője a negyvenet mindjárt betöltő hősnőt? És hány pózban akarja magáévá tenni? És a segge ennek a teremtésnek, az vajon milyen? A szerző nagyon akar valamit. Elsősorban regényt írni a privát közléseiből (ez nemigen sikerül), meg talán bosszút állni, ha már. Ventillálni mindenesetre ventillál. „Mindenkiben ott van egy regény”, szól a divatos szlogen, bár a szerzőnek ez nem az első próbálkozása.

Szókimondó! Ironikus! Csak éppen a magazinok tele vannak az ilyesfajta „tabutörő”, bátornak nevezett szövegekkel, amelyeknek a humora, hát, a blogok világának szintjét üti meg, a női kibeszélő oldalakét. Szinte hiányolom is a sorstársak tirádáit. Mondjuk rögtön a nyitómondat megindítaná a kommentcunamit: „Szerető lettem, a kurva élet.” Mintha a szerző folyton a maga bombasztikusnak szánt mondatait kommentelné. Nem önironikus, inkább erőltetetten harsány és kimódolt a szöveg stílusa.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.