Visszhang: lemez

Cécile McLorin Salvant: Ghost Song

Visszhang

Az amerikai énekesnő negyedik szólólemeze, szemben az első hárommal, talán nem fog Grammy-díjat kapni, mert ahhoz nem elég „kellemes”.

Az sem lehet véletlen, hogy a rétegzenéket preferáló Nonesuch kiadó adta ki. Cécile McLorin Salvant legalább annyira tartja magát festőnek, mint zenésznek, a borítót is ő tervezte, de ő a producere is az eddigiekhez képest is formabontó/összerakó konceptlemeznek; úgy véli, itt inkább ő kergeti a szellemet, mint hogy palackba zárná. Mondhatnánk azt is, hogy musical, country, örökzöld, pop, ír népdal egymást kergetve kanyarognak elő.

A szuggesztivitást az elképesztően tiszta és expresszív szövegmondás továbberősíti. Persze ezek a gondolatgazdag és olykor önironikus, hol ciklusba, hol tükörpárokba összeálló darabok meg is kívánják ezt. McLorin Salvant közel fele-fele arányban saját dalait adja elő Kurt Weill, Kate Bush, Sting, Gregory Porter és mások témáinak, dallamainak feldolgozása mellett, a szimmetriatengelyen még zongorán is, ének nélkül.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.