Visszhang: film

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

Visszhang

John Francis Daley és Jonathan Goldstein becsületes, kielégítő minimumot hozó alkotása ezer szállal kötődik a Trónok harcához, az A Gyűrűk Urához és a végeláthatatlanul burjánzó Marvel-univerzumhoz, ami áldás és átok is.

Nélkülük valószínűleg nem is létezhetne: csoda, hogy eddig hagyták békében nyugodni a D&D világot (valószínűleg a különösen elszánt és harcias rajongói bázis és az átláthatatlanul kiterjedt legendárium miatt).

Daley és Goldstein ügyeltek rá, hogy a film ne feküdje meg túlságosan a néző gyomrát, és azok is fesztelenül élvezhessék, akik még sosem játszottak a legendás szerepjátékkal. Egy elbűvölő tolvaj (Chris Pine) örök cinkosával, a törzséből kivetett harcossal (Michelle Rodriguez) szedett-vedett csapatot toboroz, hogy megbosszulja felesége halálát, visszaszerezze lányát, és jóvátegyen egy félresikerült múltbeli balhét. A forgatókönyv nem magyarázza agyon a lépten-nyomon felbukkanó obskúrus mágia mibenlétét, hagyja, hogy a klasszikus, színpompás fantasy betöltse az érzékeinket.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk