lemez

Jeff Rosenstock: HELL­MODE

Visszhang

Az amerikai Jeff Rosenstock a 2000-es években Bomb The Music Industry! nevű projektjével vált ismertté, amely a nevéhez hűen kerülte a karrierépítés szokványos útjait.

A punkot a skától a szintipopig az égvilágon mindennel vegyítő BTMI! lemezeit ingyen lehetett letölteni, pólóeladás helyett ingyen stencilezték a rajongók ruháit, a zenekar tagsága állandóan változott, de az is előfordult, hogy Rosenstock csupán egy iPod segítségével adta elő dalait. Az együttes 2014-ben adta utolsó koncertjét, innentől pedig Rosenstock hivatalosan is szólóelő­adóvá vált, de ahogyan sejthető volt, zenéje nem sokat változott, inkább egyfajta logisztikai újratervezés volt ez.

A BTMI!-re jellemző káosz megszűntével Rosenstock lemezei fegyelmezettebbek és koncepciózusabbak lettek, így jóval nagyobb közönséget is tudott megszólítani. A most megjelent HELLMODE hangulatában változatosabb, mint a dalszerző előző lemeze, a NO DREAM, amelyen egy másodpercig sem lépett le a torzító pedálról. Az új anyag keresztmetszete Rosenstock eddigi munkásságának: a szöveghadarós-együttkiabálós himnuszoktól az akusztikus gitáros balladákig a teljes fegyvertárát felvonultatja ezen az albumon, a Liked U Better pedig karrierjének talán legnagyobb slágere. Lendülete és vitalitása még mindig töretlen, és ez akkor is így van, ha az önmarcangolásra hajlamos Rosenstock a szokottnál kissé melankolikusabb az új lemezén.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.