Visszhang: film

Moonfall

  • - kg -
  • 2022. február 9.

Visszhang

Megy a lekezelő viccelődés és fanyalgás Roland Emmerich új világvége-filmjéről, előkerült a jó öreg „olyan rossz, hogy az már jó” fordulat is, szegény Rolandba mindenki rúg egyet.

Ha Christopher Nolanról kiderülne, hogy ő rendezte a Pappa Piát, vagy Bresson hagyatékából előkerült volna A tökös, a török, az őr meg a nő forgatókönyvének egy korai változata, még érthető lenne a megütközés, de nekimenni A függetlenség napja (Will Smith kontra űrlények), a Godzilla (Jean Reno kontra hatalmas szörny és az angol kiejtés), a Holnapután (Dennis Quaid kontra örök fagy) és a 2012 (John Cusack kontra újabb világvége) rendezőjének? Ha a müncheni tanulóéveiről forgatott volna közpénzen fekete-fehér lírai önvallomást, rendben, mehet a gyalázkodás, de hát csak annyi történik, hogy megindul a Hold a Föld felé, és már csak fél órája van hátra az emberiségnek, hogy néhány közepes sztár (Patrick Wilson azért nem egy John Cusack) behatoljon a Hold belsejébe.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.