Visszhang: film

West Side Story

  • - kg -
  • 2021. december 15.

Visszhang

Amikor Tom Hanks partra szállt, hogy megnyerje a második világháborút, az történelmileg éppoly örömteli pillanat volt, mint popcornilag.

Percek sem teltek el a Ryan közlegényből, és nyugtázhattuk: ha a következő két és fél órában csupa kvarcórás statiszta piruettezik a sárban, és a partraszállást egy „l”-lel írják, a mozijegy már akkor is megérte. Ugyanezt érezhetjük Spielberg legújabb háborús filmjében is. A csapatok itt már rég partra szálltak, csak nem ismerték fel, ki az igazi ellenség: amíg a Puerto Ricó-i Sharkok és a földönfutó fehérek alkotta Jetek kisded gengháborújukat vívják, a fejük felett Robert Moses, New York mindenható városfejlesztője már döntött, hogy kisöpri a West Side-ról az amerikai álom kispénzű álmodóit. Felhúzza a Lincoln Centert és jöhet a felsőközép.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.