dvd - BÉRGYILKOSOK VIADALA

  • - smaci -
  • 2010. február 4.

Zene

Szereti ön a bérgyilkosos filmeket? És kinek szurkol közben, ugye a bérgyilkosnak? A problémák akkor kezdőnek, amikor több bérgyilkos lép a színre, és egymás ellen fordulnak - az ilyesmivel eddig csak a Wachowski testvérek jártak jól, hiszen a Bérgyilkosok című film lőtte ki őket a világhír irányába. Tudják, ez az, amelyikben a feltörekvő Antonio Banderas kihívja a szakma idős mesterét, Sylvester Stallonét - és rajtaveszt. Mindezek tükörében a The Tournament egy egész problémahalmaz, mert itt dehogy kettő, sokkal inkább kismillió bérgyilkos fordul egymás ellen.
Szereti ön a bérgyilkosos filmeket? És kinek szurkol közben, ugye a bérgyilkosnak? A problémák akkor kezdõnek, amikor több bérgyilkos lép a színre, és egymás ellen fordulnak - az ilyesmivel eddig csak a Wachowski testvérek jártak jól, hiszen a Bérgyilkosok címû film lõtte ki õket a világhír irányába. Tudják, ez az, amelyikben a feltörekvõ Antonio Banderas kihívja a szakma idõs mesterét, Sylvester Stallonét - és rajtaveszt.

Mindezek tükörében a The Tournament egy egész problémahalmaz, mert itt dehogy kettõ, sokkal inkább kismillió bérgyilkos fordul egymás ellen. A legjobbak, de tényleg. Negyvenen (innen és túl). És hol? A hétévenként "megrendezésre kerülõ" bérgyilkosbajnokságon, még szép. Szerintem a bérgyilkosbajnokság van olyan, mint a macskakölcsönzõ, sõt megkockáztatnám, hogy a 21. század macskakölcsönzõje - már ha emlékszik valaki Pavel Jurácek Josef Kilián címû filmjére.

S ha mindehhez még hozzáveszszük, hogy a nemes versengésnek olyan érintettjei vannak, mint Ving Rhames vagy a kétségkívül több szempontból is elõnyös külsejû Kelly Hu, netán a papi mezben is meggyõzõ Robert Carlyle, akkor nekem ne jöjjön senki avval, hogy egy ötlet még nem film. Mert az a helyzet, hogy a titánok viadalát csúf gazdagok nézik valami zártláncú tévén, s nyilvánvaló, hogy mi lesz mindebbõl, s lehet, hogy tényleg jobban jártunk volna, ha Carlyle a kölcsönzõ, Rhames a kölcsönzõs és Hu a macska, de így sem panaszkodhatunk; langyos dobozos sörrel és langyos pizzával ötös. Angol humor, basszus (csak nem tudnak róla).

Forgalmazza a Fórum Home Entertainment

*** és fél

Figyelmébe ajánljuk