dvd - VARIÁCIÓK SZEXRE

  • Kovács Bálint
  • 2011. február 17.

Zene

A kanadai film eredeti címe (Young people fucking) pontosabban írja le, miről van szó: öt plusz egy pénisz (legyen akár hús-vér, akár plasztik) viszontagságos útjáról a gatyától egy szimpatikus testnyílásig. A már-már dokumentarista igényű film precízen csoportosítja az öt egymástól független epizód cselekményét verbális előkészületekre, az előjátékra, a koituszra, az abban beálló sajnálatos szünetre, az orgazmusra és végül az újabb orális aktusra, azaz a levezető beszélgetésre.
A kanadai film eredeti címe (Young people fucking) pontosabban írja le, mirõl van szó: öt plusz egy pénisz (legyen akár hús-vér, akár plasztik) viszontagságos útjáról a gatyától egy szimpatikus testnyílásig. A már-már dokumentarista igényû film precízen csoportosítja az öt egymástól független epizód cselekményét verbális elõkészületekre, az elõjátékra, a koituszra, az abban beálló sajnálatos szünetre, az orgazmusra és végül az újabb orális aktusra, azaz a levezetõ beszélgetésre. A különféle intim testtájak melletti mellékszereplõk pedig az unott házaspár, a visszaesõ exszeretõk, az eddig-csak-barátok, az elsõ randi résztvevõi, a kakukktojás pedig a lakótársat is bevonó pár - vagyis azok a felállások, melyek a párkapcsolati lexikon korhatár nélküli részében szerepelnek; így maradhatott ki a tehenészlány és a farmer, a pizzafutár lány és a focicsapat meg a neveletlen japán diáklányok és a szigorú tanár nádpálcával.

Hogy az elsõ filmes, eddig fõként a Csillagkapu körül sertepertélõ Martin Gero munkája több legyen a szex lehetséges indokainak vázlatos periódusos rendszerénél, azért a szinte minden történetszálban elõbukkanó kisebb meglepetés felel: némi melegséggyanú, egy átverés vagy egy kisebbfajta, felcsatolható rózsaszín mûfütykös. Ami viszont nem meglepõ, hogy a film néha kicsit ízléstelen, néha egy kicsit érzelgõs - de épp csak annyira, hogy ha ugyanezt Cameron Diazzal, Keira Knightleyval, Ashton Kutcherrel és Jude Law-val forgatták volna le, simán lehetne a rendes évi karácsonyi kasszasiker a moziban.

Forgalmazza a Gamma Home Entertainment

***

Figyelmébe ajánljuk