esemény - 5. Szárnyas-Hal Fesztivál BALSÁN

  • - oil -
  • 2011. augusztus 4.

Zene

Azt mondják, Balsa a Tisza-túrák kedvelt állomása, különösen azóta, hogy kialakították a Lónyai-csatornából leágazó János-tavi kikötőt. Meglehet, bár én ötnél több vendéget még sosem láttam ezen a máskülönben (vagy épp ezért) igen kellemes és nagyvonalú birtokon.
Azt mondják, Balsa a Tisza-túrák kedvelt állomása, különösen azóta, hogy kialakították a Lónyai-csatornából leágazó János-tavi kikötõt. Meglehet, bár én ötnél több vendéget még sosem láttam ezen a máskülönben (vagy épp ezért) igen kellemes és nagyvonalú birtokon. A parton szürke gulya, a felújításra szánt rozsdás orosz sétahajót kipányvázott kecskék õrzik, esküvõi pár próbálja becserkészni egy kattintás erejéig a szemlátomást embergyûlölõ pónit. Normál áron kölcsönözhetõk a vízi jármûvek, és a rönkjátszótérnek hála, gyerekkel súlyosbítva is kényelmesen elfogyaszthatjuk a kiváló sült keszeget. Az utóbbi években nyíregyháziak egyre-másra újítanak fel nyaralónak az enyészet útjára lépett házakat a faluban, amelynek ezenfelül van még egy nevezetessége: az ötödik éve megrendezett, vicces nevû Szárnyas-Hal Fesztivál.

A komphúzó verseny résztvevõi kötéllel vontatják át a kenézlõi oldalról Balsára a kompot - részvétel elvileg csak cipõben, de gyakorlatilag meztélláb is, a leggyorsabb csapat díja egy rekesz sör. Az ibrányi tûzoltók nem találnak felgyújtható kazlat, így a bemutatón be kell érnünk egy kisebb szénakupac eloltásával. Vigaszul rögtönzött foam party következik: a mezõre fecskendezett habban vígan hempereg a falu apraja-nagyja. Bogrács, vattacukor, lovagi torna és a vurstlibeli pofátlan lehúzás mellett egész nap 10 percenként le-föl száll egy helikopter (ár: 16 ezer Ft/4 fõ, tessék kérem sorban állni a tûzõ napon, fülvédõ nélkül). Az erõs zaj ellenére sikert arat a nyugdíjasklub és a helyi dalkör (ad notam ", miszter Alkohol), este szõrmentén fellép Flour Mizu Tomi, s végül a Holdviola. "Jól kiválasztotta a Szilvike", hangzik elégedetten a közönség soraiban, utalva a rendezvényt megálmodó ifjú polgármester asszonyra, Somogyi Szilviára. Nagyszabású tûzijáték zárja a napot - a fecskéket és a gólyákat nem kérdezték meg.

Július 16.

*****

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.