lemez - MILKY DISCO 2. - LET'S GO FREAK OUT

  • - minek -
  • 2009. szeptember 3.

Zene

Az 1995-ben alapított londoni Lo Recordings mindig is élen járt az izgalmas, sokszor formabontó, de rendre szórakoztató zenék kiadásában - mostanság pedig különösen erős a publikációs listájuk. S emellett még trendformálásban is jeleskednek: Milky Disco című kompilációs sorozatuk második állomását például hibátlan ízléssel, elképesztően széles merítéssel, s nem is csupán a kiadó portfóliójából (továbbá nem csak tipikus "nu disco" számokból) válogatták össze.
Az 1995-ben alapított londoni Lo Recordings mindig is élen járt az izgalmas, sokszor formabontó, de rendre szórakoztató zenék kiadásában - mostanság pedig különösen erõs a publikációs listájuk. S emellett még trendformálásban is jeleskednek: Milky Disco címû kompilációs sorozatuk második állomását például hibátlan ízléssel, elképesztõen széles merítéssel, s nem is csupán a kiadó portfóliójából (továbbá nem csak tipikus "nu disco" számokból) válogatták össze.

A huszonkét elõadó (és még számtalan remixõr) munkája között nem találunk unalmas darabot - annál több zseniálisan beteg produkciót. Elég egyszer végighallgatni, máris egy véget nem érõ idõutazás közepén találjuk magunkat: hosszabb-rövidebb utalások a német krautrocktól, a klasszikus és a pszichedelikus diszkótól kezdve a korai elektro-indusztriálon, italón meg a new wave punk funkon át egészen a techno/house hagyományig - és vissza. És mindez csak az ihletõ hagyomány, mely feltétlenül szükséges az efféle jóízû, gusztusos zenei hibridek elõállításához - szigorúan a jelenben. Dilis, mégis ismerõs szintihangok, puffogó basszus, néha egy-egy helyénvaló vokál - de legfõképpen hipnotikus, többnyire a szokásos tech/house sebességnél lassabb, mégis táncra ingerlõ ritmusok: a címadó definíció mégiscsak pontos. Az elõadók között a viszonylag jobban ismert nevek (Black Devil Disco Club, Rune Lindbaek, Subway, Richard Sen, Hatchback, Kerrier District) mellett több mint tucatnyi friss produkció (Polyester, Pink Stallone, Gatto Fritto, CFCF és társaik) - de a hülye álnevek helyett tessenek inkább a zenével foglalkozni!

Lo Recordings/Neon Music, 2009

*****

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.