Renner Erika megírta Varga Juditnak, mit tegyen

  • narancs.hu
  • 2024. március 27.

Belpol

A lúgos orvos áldozata azt ajánlja az egykori miniszternek, forduljon az Áldozatsegítő Központhoz, és ha fél a volt férjétől, tegyen rendőrségi feljelentést.

Renner Erika – akit a lúgos orvos áldozataként ismert meg az ország – Facebook-posztban reagált arra, amit Varga Judit egykori igazságügyi miniszter írt saját házasságáról.

Varga többek közt azt állította, hogy volt férje, Magyar Péter egy alkalommal ittasan hazatérve könyvekkel dobálta, nadrágját is hozzávágta, az övcsat nagyon megütötte a hátát. Az egykori igazságügyi miniszter írásából az derül ki, ez a családi élet hosszú időn át ilyen volt: „közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven.”

Renner Erika előrebocsátja, tisztában van azzal, milyen a zaklatás és a bántalmazás. 

„Szeretném ajánlani, hogy menjen be az ASK-ba (Áldozatsegítő Központ – a szerk.), azok nagyon jók. Kap mindenben segítséget. De ezt úgyis jobban tudja, hiszen ezeket Ön hozta létre és hirdette is őket. Ha pedig a volt férje megjelenne a lakásán, és ez Önben félelmet keltene, akkor elmehet a rendőrségre és feljelentést tehet, ahogyan azt nekem is ajánlotta nemrégiben a BVOP szóvivője, Makula György” – írja Renner Erika, kitartást és kellemes húsvéti ünnepeket kívánva.

Említi a NANE egyesületet is, ahová fordulni lehet, „bár szerintük a »celeb áldozatoknak« minden sokkal könnyebb”. 

Mindezt személyesen is megírta volna Varga Juditnak, és a Facebook-oldalára is, de onnan őt letiltották. 

A keserűen ironikus hangvételű bejegyzést, amelyből nem derül ki, hitelt ad-e a Varga Judit által elmondottaknak, öt óra alatt másfélezer ember véleményezte.

Akad ilyen hozzászólás is: „egykori bántalmazóként állítom, hogy simán lehetnék ugyanolyan büdös gyökér, mint amilyen régen voltam. Senki nem védené meg az áldozataimat, sőt néhány ügyes mondatom után még nekik kéne szarul érezniük magukat. Siralmas és torokszorítóan fájdalmas, ami itt megy”.

Arról, hogy a jelek szerint egy bántalmazó kapcsolatban élt, de közben politikusként nem mutatkozott empatikusnak a nőket ért sérelmek iránt, és a női jogok érvényesítésének ügyében is pártja álláspontját jelenítette meg, ez a jegyzetünk szól:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?