Mácsai Pált Gáspár Máté váltja az Örkény Színháznál

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Színház

Polgár Csaba színész-rendező és Bagi Andrea gazdasági vezető segíti a munkáját.

2025-től Gáspár Máté vezeti tovább az Örkény Színházat, a 2024/25-ös átmeneti évadot közösen készíti elő Mácsai Pállal – olvasható a színház Facebook-oldalán. 

Mácsai Pál igazgató novemberben jelentette be, hogy másfél év múlva, ahogy lejár a megbízatása, átadja a színházvezetői feladatot, amelyet húsz évig töltött be.

Ő kérte fel Gáspár Mátét arra, hogy készítsen ügyvezetői pályázatot. Gáspár ebben a munkában művészeti vezetőként Polgár Csaba színész-rendezőre számít, gazdasági vezetőként pedig Bagi Andreára, ő most is ezt a munkakört tölti be a színházban.

A Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésen egyhangúlag megválasztotta ügyvezetőnek Gáspár Mátét a 2025. március elsejétől 2030. február 28-ig tartó időszakra.

Az új vezetés szándéka, hogy az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve dolgozza ki a XXI. századi városi színház modelljét.

A leendő igazgatóval a Budapest Brand művészeti vezetőjeként ebben az interjúban beszélgettünk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk