• A kémkedésen túl

  Két hete robbantották ki az ún. kémsztorit, ami anélkül bírta uralni napokig a címlapokat, hogy bárki is lényegi információt közölt volna róla - legalábbis ami magát a "kémkedést" érintené.

 • Mire lehullanak a levelek

  Ez a harc lesz a végső - legalábbis az idén, nyakunkon az ősz, a hosszú távú meteorológiai előrejelzések korai telet jósolnak, akkor meg már a hó úgyis eltakar mindent, jegeli mintegy a kérdést. Legfeljebb márciusban újra kezdjük.

 • Rendezni, magyar!

  Kampányol az MSZP, ahogy csak ő tud.

 • Fecseg a felszín

  A közoktatás tartalmi fejlesztéséről

  Szeptember 1-jétől megkezdődött a SuliNova Kht. (az Oktatási Minisztérium tulajdonában levő, a Nemzeti Fejlesztési Terv közoktatási programjait koordináló szervezet - a szerk.) által kifejlesztett új oktatási programcsomagok alkalmazásának próbaidőszaka.

 • Tisztázatlan részletek - Körkép a lineáris képzés bevezetéséről

  Bár 2006-ra a tervek szerint (szinte) teljes egészében végbemegy a bolognai reform, ma is elég keveset tudunk róla. Sok helyen nagy vonalakban sem tisztázott, mit tanulnak jövő szeptembertől az elsőéves egyetemisták.

 • Párosan szép - Új alkotmánybírák jelölése

  Ha az Országgyűlés nem választ új alkotmánybírákat, akkor november 12. után hét főre apad a testület létszáma, s így határozatképtelenné válik. Alig született meg az MSZP és a Fidesz megállapodása arról, hogy megszavazzák egymás jelöltjeit, a jobboldal egyik favoritja bejelentette, hogy nem vágyik a nemes tisztségre.

 • Bottal ütik - Elmarasztaló ÁSZ-jelentések

  Három friss számvevőszéki vizsgálat alapján ismét szembesülhetünk azzal, miként hasznosította adómilliárdjainkat a végrehajtó hatalom. Vitathatatlan eredmények egyfelől, átgondolatlanság, pazarlás, ügyeskedés másfelől.

 • Metró polisz - A Budapesti Közlekedési Szövetség terve

  A fővárosi és az agglomerációs tömegközlekedésben szeptember elsejével debütált a MÁV-Volán-BKV egyesített bérlete. Az új típusú bérlet a főpolgármester és a rendszerváltás utáni első közlekedési miniszter tizenkét évvel ezelőtti ígéretének első kézzel fogható bizonyítéka.

 • Dalműtétek - Kis operai botránykrónika

  Amint erről már mindenki értesülhetett: botrány van mostanság az Operában. Akár példátlan botránynak is nevezhetnénk, ha az operaház története nem lenne oly fenemód gazdag a skandalumokban. Írásunkban e históriai hajcihők közül szemelgetünk.

 • A csavar fordul egyet - Új főigazgató az operaházban

  A Magyar Állami Operaház eddigi főigazgatója, Szinetár Miklós távozott az intézmény éléről, mert - saját megfogalmazása szerint - a munka a fenntartó elvárásai következtében folytathatatlanná vált. A tárca a realitásokkal nem számoló gazdálkodás okozta hiány megszüntetésére és a modernizációra keresett és talált embert Hegyi Árpád Jutocsa személyében.

 • "A privatizáció egy undorító műfaj" - Tömpe István, az Állami Vagyonügynökség első igazgatója

  A jobboldal a mai napig előszeretettel hangoztatja, hogy a spontán privatizáció során a kommunisták hazavitték a nemzeti vagyon tetemes részét, később pedig ahhoz asszisztáltak, hogy külföldi tőkések bagóért lenyúlhassák a közvagyont.

 • Az elnök emberei - Változások a Sándor-palotában

  Sólyom László beiktatása óta többször is beszámolt a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) átalakítását érintő terveiről. A már részben lezajlott szervezeti és személyi változások a hivatal működésének ésszerűsítését célozzák, de bizonyos fokig tükrözik az új elnök hivatali felfogását is.

 • A holtak házai - Párizsi szállodatüzek

  Szeptember harmadikán a Libération című francia napilap címlapján egyetlen nagyalakú fénykép: egy sírástól összegörnyedő fekete nő. "Az elfeledettek dühe" főcím alatt egymondatos utalás a New Orleans-i helyzetre, a fotó felett pedig a következő szöveg: "Kilakoltatás két párizsi squatból: Sarkozy a brutális módszert választja.

 • Javíthatatlan moziőrültek - Claude Nuridsany és Marie Pérennou természetfilmesek

  Miután megismerkedhettünk egy fűcsomó lakóközösségének szorgos mindennapjaival, eljött az ideje, hogy sorra vegyük Isten állatkertjének többi lakóját is. Hatalmas sikert aratott rovareposzuk, a Mikrokozmosz után 8 évvel a rendező házaspár elkészítette a Genezist, az élet kialakulásának lírai-tudományos történetét.

 • "Néhány valamirevaló fickó" - Cserkészek

  Ha táborban vagy, bizony két hétig nem látod a mobilodat, tizenkét emberrel osztozol a szűkös helyen egy sátorban, és ha leszakad a magatok által összeeszkábált zuhanytartály, akár két-három napig nem is mosakszol.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...