60 ezer aláírást adott le a DK-MSZP-Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2024. május 2.

Belpol

Szerintük ez a szám bizonyítja, hogy egyre többen támogatják a szociális és zöld Európát.

Leadta az EP-választáson való induláshoz szükséges aláírásokat a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség – közölte a párt Facebookon. A videós üzenetben a nemrég már minimum 2026-ig összeállt szociáldemokrata-zöld pártszövegségként emlegetett DK-MSZP-Párbeszéd trió részéről három politikus, Dobrev Klára (DK), Tüttő Kata (MSZP) és Barabás Richárd (Párbeszéd) jelentették be, hog 20 ezer helyett 60 ezer aláírást gyűjtöttek össze, ez pedig „bizonyíték arra, hogy egyre többen támogatják Magyarországon az erős, szociális és zöld Európa létrehozását. Egyre többen vagyunk, akik kompromisszumok nélkül akarjuk leváltani az Orbán-rendszert, és nem kérünk a Fideszből sem Orbánnal, sem Orbán nélkül”.

Az ajánlások leadáával egyidőben nyilvánossá vált közös lista is, melyet a három baloldali párt márciusi megállapodása alapján a Demokratikus Koalíció kapott túlsúlyt, nem eltekintve attól valószínűleg, hogy az MSZP és a Párbeszéd minden mérés alapján valószínűleg be se jutna önállóan. A lista első négy helyén DK-s politikus található: Dobrev Klára, Molnár Csaba, Vadai Ágnes és Rónai Sándor; az ötödik helyre került a szocialista Tüttő Kata, a hatodik helyen megint csak egy DK-s politikus, Gréczi Zsolt áll, és csak a hetedik helyre került a Párbeszéd jelöltje, Barabás Richárd.

Ez a felosztás a Medián friss mérése alapján azt is jelentheti, hogy simán előfordulhat, hogy a szövetségből csak a DK jelöltjei mennek ki az EP-be.

A lista amúgy jó hosszú lett, a teljesen esélytelen helyeken felbukkan például Kálmán Olga, Lendvai Ildikó vagy Szabó Tímea is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk