850 vakcinát szánt a kormány a 36 ezer vasúti dolgozó soron kívüli oltására

  • narancs.hu
  • 2021. március 26.

Belpol

A szakszervezet felháborodott.

A Vasutasok Szakszervezete megtudta, hogy mindössze 850 adag koronavírus elleni vakcinát szánt a kormány a csaknem 36 ezer vasutas dolgozó soron kívüli beoltására.

A szervezet ezt felháborítónak tartja, ugyanis elmondásuk szerint a megbetegedett vasutasok száma meredeken emelkedik, az elmúlt napokban is százával dőltek ki a munkából, a szakszervezet 1800 fertőzöttről tud.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke méltatlannak tartja az eljárást és felelőtlenül kevésnek azt az oltóanyag mennyiséget, amit a vasúti ágazat teljes létszámára szánt a kormány, miközben azt hirdeti, hogy „beoltjuk a vasutasokat”.

Ráadásul azt sem tudja, ki fogja eldönteni, hogy a 850 adag védőoltást ki kapja meg a mintegy 36 ezer vasutas közül. Az elnök szerint az említett 850 vakcináról sincsenek meg az alapvető információk, ugyanis nem tudni, ki, mikor, hol fogja beadni ezt aa kiválasztottaknak.

A szakszervezet gyors és pontos információt követel és  kellő mennyiségű oltóanyagot követel az ágazatban dolgozók számára, ugyanis azt írják, hogy ha hasonló ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor god lehet a szolgáltatás boiztosításával.

Müller Cecília egyébként szerdán jelentette be, hogy sorosn kívül oltani fogják a "kritikus infrastruktúrákba tartozó szolgáltatók nélkülözhetetlen szolgáltatást biztosító dolgozóit." Ide sorolta  a BKK, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamosművek, illetve MÁV és GYESEV munkatársait. 

Figyelmébe ajánljuk