A kaposvári diákok sem hagyják magukat: ma délután tüntetni fognak

  • narancs.hu
  • 2018. március 30.

Belpol

Azt szeretnék elérni, hogy a kormány vegye végre komolyan a fiatalok problémáit.

Ma délután négykor a kaposvári diákok is utcára vonulnak, hogy demonstráljanak a kormány intézkedései ellen. Bereczki Dávid, a tüntetés főszervezője a Hír TV-nek arról beszélt, szeretnék elérni, hogy a kormány vegye komolyan a fiatalok által megfogalmazott problémákat.

Bereczki arról is beszélt, hogy a somogyi megyeszékhely főterére szervezett tüntetéssel nem szeretnék megzavarni a nagypénteki körmenetet, ezért nem is fognak vonulni, csak a téren demonstrálnak. „Nagyon reménykedek benne, hogy megérti előbb-utóbb mindenki az országban, hogy az oktatás nagyon fontos közös ügye ennek a nemzetnek, és békén hagyják a tüntető diákokat, mind a hatalom és mind a rendőrség” – mondta a szervező.

Diáktüntetés március 15-én

Diáktüntetés március 15-én

Fotó: Sióréti Gábor

A Facebook-eseményben azt írják a diákok, hogy minden személyt várnak, „aki velünk együtt aggódik a mai poroszos oktatási rendszerben felnövő diákok jövőjéért”.

Az elmúlt hónapokban a diákok többször is demonstráltak a fővárosban, és szerették volna elérni, hogy a kormány érdemben foglalkozzon a 12+1 pontos követeléslistájukkal. Még miniszterelnök-jelölti vitát is szerveztek az oktatásról, amire azonban a leginkább érintett személy, Orbán Viktor nem ment el.

Figyelmébe ajánljuk