A kormány javaslata: az áldozatok véleményezhetnék az elítéltek feltételes szabadságra bocsátását

  • Narancs.hu
  • 2024. február 23.

Belpol

Tuzson Bence több áldozatvédelmi intézkedést is ígért.

„A lehető legszélesebb körű és legerősebb gyermekvédelmi törvényre van szükség, mert a gyerekeket meg kell védeni attól, hogy áldozattá váljanak” – mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter az MTI szerint a Kaposvári Áldozatvédelmi Központ pénteki átadóján. Hozzátette,

„az elmúlt napok eseményei arra világítottak rá, hogy vannak még tennivalók az áldozatok, különösen a legkiszolgáltatottabbak, a gyermekek segítése tekintetében.”

Varga Judit tavaly kinevezett utódja szerint ebben már soktat tettek, de a gyermekvédelmen túl egyéb áldozatvédelmet érintő területeken is szeretnének előre lépni. „Törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be az Országgyűlésnek, hogy az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról szóló döntés előtt hallgassák meg és vegyék figyelembe az áldozat véleményét” – mondta a miniszter.

A kormány gyermekvédelem cím alatt tulajdonképpen évek óta csak büntetéseket szigorít, illetve homofób üzenetekkel bombázza a lakosságot úgy csinálva, mintha a „genderpropaganda” és a könyvekben szereplő homoszexuális/egyéb identitású karakterek lennének a veszélyek. A viszonylagos változást az érte el, hogy teljesen véletlenül kiderült, Novák Katalin köztársasági elnök egy pedofil segítőjének adott elnöki kegyelmet. Az ügy nemcsak Novák és az ellenjegyző Varga Judit politikai karrierjébe került, hanem rávilágított a magyarországi gyermekvédelem katasztrofális állapotaira is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk