A kormányhivatal még nem fizette ki a borsodi tanárokat a tavaszi érettségik után

  • narancs.hu
  • 2022. október 11.

Belpol

A tanárok ezzel a problémával a Hvg.hu-t keresték meg, a helyi főispán által vezetett hivatal szerint a kifizetés folyamatos.

Több olyan iskola is van Borsodban, ahol a tanároknak még mindig nem fizették ki a tavaszi érettségi szezonban végzett munkájukat – írja a Hvg.hu. A lapot több különböző intézmény pedagógusai keresték meg az üggyel kapcsolatban, és

a fizetés elmaradása a tapasztalatok szerint csak a vállalkozó szerződéssel megbízottakat érinti, belőlük azonban több száz van.

A kormányhivatal 90 napos határidőt állapított meg a kifizetésekre, de a legtöbbeknél ez október elején letelt, az illetményük viszont továbbra sem érkezett meg. Volt olyan pedagógus, aki Borsod mellett Szabolcs megyében is vizsgáztatott, utóbbi helyről rendben kifizették. Ez alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál lehetett a probléma.

Az Alakszai Zoltán főispán által vezetett hivatal a fentieket úgy kommentálta, hogy „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az érettségi tiszteletdíjak kifizetése folyamatos, a kormányhivatal minden fizetési kötelezettségének eleget tesz”. A Hvg.hu által megszólaltatott pedagógusok átlagban 150-200 ezer foritot várnak továbbra is a tavaszi munkájukért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk