A menekültek befogadása olyan, mintha személyiket állítanának ki
Screen_Shot_2018-01-23_at_17.12.03.png

A menekültek befogadása olyan, mintha személyiket állítanának ki

  • narancs.hu
  • 2018. január 23.

Belpol

Ezt a Fidesz szóvivője, Puskás Imre mondta.

A Hír Tv arról kérdezte Puskást, miért nem tájékoztatták a nyilvánosságot arról, hogy tavaly mintegy 1300 menekült kapott oltalmazotti státuszt Magyarországon, miközben a kormány minden lehetséges fórumon a menekültek ellen uszít.

A szóvivő erre azt válaszolta, hogy a menekültek befogadása nem olyan horderejű, hogy arról tájékoztatni kellett volna a nyilvánosságot. Puskás szerint a kormány azzal sem terheli az embereket, hogy egy hónapban hány személyi igazolványt állítanak ki a kormányhivatalok. „Zajlik az élet, a hivatalok végzik a munkájukat“, tette hozzá. Ha épp menekülteket kell befogadni, akkor befogadják, na bumm nincs ebben semmi érdekes.

Altusz Kristóf, külügyi államtitkár múlt héten Máltán kotyogta el, hogy 2017-ben majdnem 1300 menekültet fogadott be a kormány, miközben a miniszterelnök is arról beszél, hogy Magyarországot kerítés védi, hogy migránsmentes terület lehessen.

A menekültek ellen óriásplakáton, tévében, újságokban és népszavazással is uszító kormány belügyminisztere, Pintér Sándor azóta már migránsok helyett menekültekről beszél, a máskor véresszájú Demokrata-főszerkesztő Bencsik András pedig azt mondja a tévében, hogy:

„Egy 10 milliós ország számára nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült végleges vagy ideiglenes befogadása."

Ne feledjük: a Fidesz „kvótanépszavazása“ pont egy olyan tervezetet akart elutasítani, ami lehetővé tette volna, hogy maximum 1300 menekült Magyarországon kaphasson védettséget.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.