A Mi Hazánknak nem elég a vármegye, csendőrséget is akarnak

  • narancs.hu
  • 2022. június 22.

Belpol

Mert "a tekintélyt parancsoló egyenruhát viselő csendőrség már megjelenésével is elriasztaná a bűnözőket."

A csendőrség visszaállításával segítené a vármegyék közbiztonságának megteremtését a Mi Hazánk, mivel a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal, írja a Mi Hazánk a szerdán kiadott közleményében.

Szerintük a vármegyék és a főispánok hagyományos elnevezése mellett "érdemi változásra is szükség van a rend megteremtéséhez, miután sokszor letelt az a bizonyos két hét, hazánkban mégis terjed az a szubkultúra, amely nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályait, hangoskodik, szemetel, állandó jelleggel zavarja, zaklatja a környezetét." A párt szerint ezért létre kell hozni a csendőrséget.

A hatáskörüket pedig élesen meg kell különböztetni a rendőrségétől. 

Az előbbi bűnmegelőzési, az utóbbi a nyomozati feladatkört tölti be. A tekintélyt parancsoló egyenruhát viselő, különleges kiképzést kapó csendőrség már megjelenésével is elriasztaná a bűnözőket.

A Mi Hazánk azt írja: rendkívül fontos, hogy "visszaállítsuk a rendfenntartó erők tekintélyét. Meg kell szüntetni azt a liberális gyakorlatot, amely az elmúlt harminc évet jellemezte, hogy a bűnözőnek gyakorlatilag több joga van, mint a rendőrnek."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.