A főispánok mellett a vármegyék is visszatérhetnek

  • narancs.hu
  • 2022. június 21.

Belpol

Kocsis Máté módosítaná emiatt az Alaptörvényt, emellett bevezetné, hogy az EP-választással egyidejűleg legyenek az önkormányzati választások.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője június 21-én benyújtotta az Alaptörvény tizenegyedik módosítását.

A javaslat vármegyékké nevezné át a megyéket a "történelmi hagyományokra, a történeti alkotmányunk vívmányaira való tekintettel."

A módosítás 2023. január 1-jén lépne hatályba és valószínűleg összefügg azzal, hogy a kormány a költségvetés mellé benyújtott salátatörvénnyel főispánokká nevezné át a kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat.

Kocsis alkotmánymódosító javaslata tartalmazza még azt a korábban megszellőztetett passzust, amely előírná, hogy az önkormányzati választásokat az EP-választással egyidejűleg kell megtartani.

A javaslat szerint ez már 2024-ben így lenne, azzal a megkötéssel, hogy az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők és polgármesterek megbízatása nem rögtön a szavazás után, hanem csak október 1-jén kezdődne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk