Az Együtt bejelentette: ismét elkezdik letépkedni a sorosozós plakátokat

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 30.

Belpol

Országos akciót indítanak.

Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja közölte szombaton, hogy a kormány újabb sorosozós plakátjait is megpróbálják eltüntetni. A politikus közleménye szerint erre azért van szükség, mert ez a kampány „megint uszítás, az adófizetői pénzek elherdálása”, és ellentétes az alaptörvénnyel is. A plakáttépkedéseket demonstrációkként be is jelentik majd a rendőrségen.

A politikus júliusban is hasonló akciót szervezett, a plakáttépéséből gyorsan országos mozgalom lett, több párt és civilek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az egyik plakáteltakarítási akcióról portálunk is készített helyszíni videót:

 

Legális plakáteltakarítás a gyűlöletkampány ellen

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi képviselője szervezett „nagytakarítást” a Rákosi úton található „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” feliratú plakátokhoz. A plakátok eltávolítását 72 órával korábban bejelentette, így az eseményt a rendőrség biztosította.

 

A napokban számoltunk be arról, hogy az Átlátszó összesítése szerint az „Állítsuk meg Brüsszelt!”, illetve „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” szlogenű kampányok teljes költsége 7,2 milliárd forintra rúgott. Ennek a pénznek a többsége a kormányközeli médiumoknál landolt, a legjobban a Mészáros Lőrinchez köthető Mediaworks járt, 2,16 milliárdot költött csak itt az állam.

A kertváros lakói nem kérnek a Soros-plakátokból

Ezért le is tépték azokat. Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője megelégelte, hogy a kertvárosi kerületet is elcsúfítja a kormányzati propaganda újabb plakátkampánya, ezért a Facebookon nyilvános „nagytakarítást” szervezett. Fotó: Németh Dániel „Megkezdjük Kertváros rendbetételét – kifejezzük ellenvéleményünket azzal, hogy eltávolítjuk a propagandaplakátokat. Mindezt nem az éjszaka leple alatt, hanem fényes nappal.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?