Ez már tényleg röhej: az idősek világnapját is élénk migránsozással köszönti a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2017. október 1.

Belpol

Semmi sem zökkenti ki őket.

Ma van az idősek világnapja, s ebből az alkalomból a Fidesz csak úgy ontotta magából az öndicsérő beszédeket. Novák Katalin, az Emmi családügyi államtitkára például arról beszélt, hogy a kormány nyugdíj-kiegészítéssel, nyugdíjprémiummal és a „nyugdíjak vásárlóértékének növelésével” gondoskodik az idős magyarokról. A szétvert magánnyugdíjpénztárakról valamiért nem esett szó.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pedig úgy véli, hogy 2010 óta a kormány jobbá tette az idősek mindennapjait, többek között a rezsicsökkentéssel. Arról, hogy ez valójában milyen nagy károkat okozott, itt olvashat egy remek cikket.

A sokszorosát fizetjük vissza – A rezsicsökkentés ára: a csőd szélén a víz- és csatornaszolgáltatás

A kormány a csőd szélére sodorta a víz- és a csatornaszolgáltatást, a baj akkora, hogy már a Fidesz-közeli Századvég is arra jutott, ez nem mehet így tovább. A minisztérium megmozdult, de rengeteg pénz kellene a normális működéshez, ráadásul az Európai Uniónál is bajba kerülhetünk. És persze itt is akad kormányközeli vállalkozó.

Végül pedig sikerült belevinni a dologba a migránsozást is, miszerint „a kormány nem hagyja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, és erkölcsi, anyagi megbecsülésben részesíti az időseket, miközben az ellenzék tiszteletlenül, becsmérlően beszél róluk”.

Figyelmébe ajánljuk