Egy tajvani dollármilliárdos befektetési tanácsadója is felkerült Magyar Péter fővárosi listájára

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Belpol

Porcher Áron négy éve dolgozik a cégnek, amelynek tulajdonosa személyes jó barátjának tartja Kövér Lászlót.

A napokban lett nyilvános a Tisza Párt fővárosi listája, amelyen – Magyar Péterék EP-listájához hasonlóan – 12 név szerepel, köztük harmadik helyen Porcher Áron Sommerville közgazdász, aki 2020 óta a Magyarországon rendkívül aktív tajvani milliárdos üzletember egyik cégénél, a Chi Fu Investment Fund Management Zrt.-nél dolgozik befektetési projektvezetőként.

A 444.hu cikke szerint a cég feladata a magyarországi befektetési alapok kezelése, a magántőkealapok kezelésére feljogosító kedvezményét 2018-ban kapta meg a Magyar Nemzeti Banktól. A cég tőkeinjekció mellett szakmai támogatást is nyújt a célvállalatoknak és szakembereinek, illetve részt vesz ezen cégek stratégiai irányításában.

A lap felidézte, a tulajdonos, Frank Liu jó kapcsolatainak bizonyítéka lehet, hogy fele-fele arányú szerepvállalással 200 millió eurós tőkealapot gründolt az állami MFB-vel Chi Fu Hungarian Opportuniy Fund néven, Frank Liu pedig nemcsak hazai mércével, hanem nemzetközi viszonylatban is rendkívül vagyonosnak számít. A hírek szerint többszörös dollármilliárdos, és magyar politikusokkal is kifejezetten jó viszonyt ápolhat.

Az Index korábbi cikke szerint például nagy bizalommal van a személyes jó barátjának tartott Kövér László iránt.

Első jelentősebb hazai szerepvállalása 2016-ban volt, amikor megtudta, hogy bajban van Pápai Hús, amit végül 1,134 milliárd forintért vett meg a felszámolótól. Az Index portréja szerint nem sokkal később magyar állampolgárságot kapott Kövér Lászlótól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk