Energetika és dzsúdólecke: erről tárgyalhat Orbán és Putyin
putyin2.jpeg

Energetika és dzsúdólecke: erről tárgyalhat Orbán és Putyin

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 4.

Belpol

A magyar miniszterelnök szeptember 18-án ejti meg szokásos moszkvai vizitjét.

Energetikai együttműködésekről tárgyalhat Moszkvában Valgyimir Putyin és Orbán Viktor, írja z orosz RT alapján a napi.hu.

Az orosz állami lap nem említi pontosan, milyen energetikai témáról tárgyal két ország vezetője, de sokatmondóan felidézik, hogy Magyarország nem örül az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépülésének. Ez a vezeték Németországot kötné össze Oroszországgal, Ukrajna elkerülésével. A magyar kormány azt kifogásolja, hogy míg a Déli Áramlat megépítését az EU blokkolta, az északinak zöld utat adott.

Ugyanakkor a múlt héten kiderült, hogy újra napirendre került a Déli Áramlat vezeték. Az eredeti tervekkel ellentétben Magyarországon lenne a végpontja, és a Török Áramlatból származó gázzal látná el a Balkánt és hazánkat.

Az RT utal a tavalyi Orbán–Putyin-találkozóra is. A budapesti cselgáncs-világbajnokságon az orosz elnök állítólag megígérte a magyar kormányfőnek, hogy tart neki egy dzsúdóleckét.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.