Feláldozza a kormány a siófoki stadionprojektet

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Belpol

Az önkormányzatnak vissza kell utalnia a megmaradt pénzt. 

A siófoki futballstadion-beruházásra szánt pénzt zárolták, erről a Honvédelmi Minisztérium sportügyekért is felelős államtitkára tájékoztatta Lengyel Róbert siófoki polgármestert.

Lengyel Róbert a Facebookon arról ír, hogy a projekt előkészítésére szánt forrást korábban átutalták az önkormányzat számlájára, de a határozat nyomán most vissza kell küldeni az államkasszába. Azt nem említi, hogy ez mennyi pénz, csak azt, milliárdos nagyságrendű összegről van szó.

Annyi megjegyzést fűz hozzá a polgármester, hogy „ebben a helyzetben nem volt váratlan, és bizonyos szempontból tán meg is értem”. 

A Telex emlékeztet, hogy az 1961-ben épített Révész Géza utcai stadiont most a másodosztályban játszó BFC Siófok használja. A lelátókon 6500 ember számára van ülőhely. A kilencvenes években több válogatott mérkőzésnek is otthont adott ez a pálya.

A kormány nemrég arról határozott, hogy a tervbe vett állami beruházások egy részét felfüggeszti, ezzel idén és jövőre összesen 1150 milliárd forintot szeretne megtakarítani.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk