Feljelentést tett a csengeri örökösnő

  • narancs.hu
  • 2022. december 9.

Belpol

Vesztegetés és hűtlen kezelés miatt.

Vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária – értesült a Népszava.

P. Mária beadványa szerint egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014-2015-ben, több részletben 68,3 millió forintot, hogy Kósa elintézze egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forint kifizetését, ő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósa Lajosnak.

A feljelentés nem sokkal azután született, hogy a bíróság elsőfokon igazat adott P. Máriának, akiről Kóda Lajos korábban azt állította, hogy csalásért már elítélték. A bíróság szerint a fideszes politikus megsértette a nő jó hírnévhez való jogát. Igaz, jelenleg a mátészalkai járásbíróságon folyamatban van egy eljárás csalás vádjával P. Mária ellen.

P. Mária állítása szerint, 2013-ban bizonyos K. Zoltán azzal kereste meg a Kiskun Tender nevében, hogy hozza őket össze Kósával, mivel jelentős, százmilliós kintlévőségeik ragadtak bent Debrecenben. A találkozó után a Kiskun Tender Kft. több részletben 63,8 millió forintot utalt P. Mária számlájára. P. Mária szerint ezt a cég Kósa Lajosnak küldte „alkotmányos költségként”, az ő szerepe a feljelentés alapján annyi volt, hogy átvette, majd átadta a pénzt a politikusnak.

A „csengeri örökösbotrány” kirobbanása után a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és az ügyészség végül Kósa Lajos és K. Zoltán tanúvallomásait fogadta el, miszerint a Kiskun Tender kölcsönbe adta P. Máriának a pénzt, mivel az asszony azzal hitegette a céget, hogy majd a mesés örökségből – akkori árfolyamon mintegy 1300 milliárd forint – kifizeti őket. A nő állítja: ő senkit sem ismert a Kiskun Tendertől, az ügylet után évekkel aláírt kölcsönszerződés ötlete pedig K. Zoltántól származott, hogy utólag lepapírozzák a pénzátutalást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk