Három vezető újságírót küldtek el a Délmagyartól

  • narancs.hu
  • 2019. május 28.

Belpol

„Meglett az eredménye, hogy Csongrádban a leggyengébb eredményt érte el országosan a Fidesz” – mondta a lap egyik munkatársa.

Az EP-választások másnapján három vezető újságíró távozott a szegedi Délmagyarország szerkesztőségéből – tudta meg a 444.hu. Az Átlátszó továbbá arról is értesült, hogy két korrektortól is megváltak, bár ők önként álltak fel.

A 444.hu úgy tudja, a távozók közös megegyezéssel hagyják el a lapot, ám a portálnak sikerült elérnie a lap néhány munkatársát, akik nevük elhallgatását kérve úgy nyilatkoztak: egyértelműen politikai okok állnak a távozások mögött. Egyikük úgy fogalmazott: „meglett az eredménye, hogy Csongrádban a leggyengébb eredményt érte el országosan a Fidesz”.

Az elküldött újságírók között van Hollósi Zsolt, aki 20 évig volt a lap munkatársa, Hegedűs Szabolcs vezető-szerkesztő és Bakos András újságíró, akik 15 éve dolgoztak a Délmagyarnál.

A lapot kiadó Lapcom Zrt. a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozik

Felszámolnák a kormányközeli megyei napilapok szerkesztőségeit: jöhet a teljes központosítás

Nem adnának többé a látszatra. A Népszava információi szerint felszámolnák a már ma is csak papíron önálló megyei lapszerkesztőségeket, vagyis a teljes vidéki napilaphálózat megszűnhet a jelenlegi formájában. Mint ismert, 2016 őszén a megyei napilapok többsége Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, majd a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) létrehozásával minden helyi kiadvány a kormányközeli szervezet tulajdonává vált.

Figyelmébe ajánljuk