Havas Henrik politikusnak áll

  • narancs.hu
  • 2017. május 15.

Belpol

Kisorosziban talán hosszabb életű lesz próbálkozása, mint anno.

Időközi választást tartottak vasárnap Kisorosziban, miután januárban a képviselőtestület négy tagjából hárman megszavazták a testület feloszlatását. A választási törvény értelmében 100 napon belül új képviselő-testületet és polgármestert kellett választania a településnek.

Ez történt a hétvégén, amikor Molnár Csaba független jelöltet választották meg Kisoroszi polgármesterévé – közölte az MTI. Az ezerfős Pest megyei település vezetéséért három független és egy munkáspárti jelölt indult: Molnár Csaba 217, Nádasdi-Csontos Elek 152, Greff Gyuláné 122, Pálmai Ferenc, a Magyar Munkáspárt jelöltje pedig 5 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyért tizenöt jelölt mérette meg magát. Közülük a független jelöltként indult Benedek Károlyt 284, Havas Henriket 253, Surányi Pétert 180 és Kovács Sándort 178 szavazattal választották meg.

Havas Henrik, az ismert médiaszemélyiség úgy fogalmazott korábban, hogy nem készült, nem kampányolt. "Úgy gondolom, hogy nekem már nem kell bemutatkoznom."

Havas eddigi politikai karrierjét hatnapos államtitkársága jelenti: 1995. november 1 és 7. között Horn Gyula kormányában a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs ügyekkel megbízott címzetes államtitkára volt.

Figyelmébe ajánljuk