Hogy mik vannak! Valaki összekutyulta a Rogán fórumát is biztosító „Izom” Konrád és Töröcskei István cégeit

  • narancs.hu
  • 2017. június 17.

Belpol

A Fideszhez közeli üzletember, Töröcskei István egyik cégének beszámolómellékletét töltötték fel a Rogán Antal csepeli fórumát is biztosító „Izom” Konrád vállalkozásának 2016-os beszámolójához.

A Swat Privat Group Kft. neve május végén lett ismert, amikor a gyáli őrző-védő céget hívta meg Németh Szilárd azért, hogy Rogán Antalt védje a nemzeti konzultáció csepeli lakossági fórumán. A cég felségjelzését a 444 azonosította az egyik kopasz férfin, aki egyébként a vállalkozás ügyvezetője is. Ő K. „Izom” Konrád. A fekete öltönyös férfi az index.hu riporterét igyekezett feltartóztatni, nehogy Rogán közelébe jusson, félsikerrel.

A Swat Privat Group, mint minden gazdasági társaság, május végén tette közzé az éves beszámolóját. A Swat általános üzleti évét záró kiegészítő melléklete azonban nem a Swat Privat Group, hanem a Dörgicsére bejegyzett Florénus Tanácsadó Zrt. 2016-os évét mutatja be; az elektronikusan elérhető kormányzati cégbeszámoló-portálra tehát a Swat helyett a Florénus mellékletét töltötték fel.

A felirat még oké, de a Florénus melléklete töltődik le

A felirat még oké, de a Florénus melléklete töltődik le

 

Az egyik

A Florénus nem foglalkozik őrzés-védelemmel, hanem ez annak a Töröcskei Istvánnak a cége, aki többmilliárdos veszteséggel hagyta hátra a Széchenyi Bankot. A Fidesz egykori kedvenc bankárát, a nagyvállalkozó Töröcskeit a bank összeomlása nem sodorta az út szélére, megtarthatta az állami tulajdonú Mavir igazgatósági tagságát. Ezen kívül több cégéből is profitálhat – bár a Florénus nem tartozik ezek közé, hiszen 2016-ot mínusz 11 milliós eredménnyel zárta. (A 24.hu emlékeztetett arra márciusban, hogy a hűtlen kezelés gyanúja miatt két éve tartó nyomozás eddig nem talált nevesíthető gyanúsítottakat. A rendőrség a magyarnarancs.hu megkeresésére közölte, hogy a június 18-án lejárt nyomozási határidőt meghosszabbította a Széchenyi Bank ügyében.)

A másik

Németh Szilárd a 444-nek azzal magyarázta Izom Konrádék meghívását a csepeli fórumra, hogy megijedtek Fekete-Győr András akciójától. (A Momentum elnöke az Origo szerkesztőségében kérte számon az egyik ott dolgozón a hazugságait.) A rezsibiztos egyébként elégedett volt a Swat csepeli teljesítményével; amúgy ez a cég őrzi a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság épületét is.

(Főoldali kép: Index Videó)

Figyelmébe ajánljuk