Itt a nap bejelentése: Puzsér politikai babérokra törne

  • narancs. hu
  • 2018. augusztus 6.

Belpol

Fontolgatja, hogy elindul a főpolgármester-választáson.

Puzsér Róbert Facebook-oldalán jelentette be: fontolgatja, hogy jövő ősszel elindul a főpolgármester-választáson.

Hogy ezzel miért pont most rukkol elő, az a posztból nem derül ki, mindenesetre kifejti, hogy régi álmát, a Sétáló Budapest koncepcióját valósítaná meg.

Mint írja, „a terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a Budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! Tegyük sétálóhíddá a Lánchidat! Teremtsük meg a város és a folyó szerves kapcsolatát a húgyszagú rakpart helyén bárokkal és kávézókkal! Teremtsünk olyan Budapestet, amit nem a benzinmotor hajt – tiltsuk ki az autóforgalmat a város szívéből! Teremtsünk egységes városképet egységes arculatú bolti és éttermi portálokkal. Teremtsünk egy élhető, nyitott és kulturált európai világvárost – szeretném, ha ez volna a Budapestre látogatók döntő élménye.”

A koncepció rövid kifejtése után Tarlós Istvánról is elereszt egy meglepően elismerő vallomást, véleménye szerint: „Tarlós István igazán nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, nincsenek korrupciós ügyei, és egy minimális mértékű autonómiát is kiharcolt a kormánnyal szemben.” De így folytatja: „Ami Tarlós István Budapestjéből fájdalmasan hiányzik, az a vízió és az identitás.”

Hogy egy újabb szereptévesztésről vagy komoly elhatározásról van szó, az nem világos, mindenesetre némi esélylatolgatás után Puzsér eljátszik annak a gondolatával, hogy visszalép a győzelemre esélyes jelölt javára abban az esetben, ha az felvállalja programját.

„Tisztában vagyok az esélyeimmel, úgyhogy ha bármelyik végső győzelemre esélyes jelölt – akár Tarlós István, akár az ellenzéki pártok jelöltje – felvállalja ezt a programot, visszalépek a javára: akár bármelyikük, akár mindegyikük javára. Nem hatalmat, nem pénzt, nem pozíciót akarok – mindössze azt, hogy a marketinghazugságoknál meg a mocskolódásnál többről szóljon a politika.”

A teljes poszt elérhető itt:

Puzsér Róbert

Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a...

Egyébként Puzsér Róbert is érintett a múlt héten visszafoglalt HírTv átalakításában, a Szabadfogás című műsort, melyben állandó szereplő volt, azonnali hatállyal megszüntették. A Sznobjektív sorsa egyelőre nem dőlt el. Pár nappal ezelőtt a 444-nek arra a kérdésre, hogy az új felállás mellett is folytatná-e a műsort, azt mondta: erről a szerkesztővel és az állandó résztvevőkkel közösen döntene, de nem nem számol azzal, hogy a Sznobjektív jövőjéről ők döntenek majd.

Figyelmébe ajánljuk